Un roman de Jakob Arjouni

gettyimages-150774675-612x612   Zum Autor:
Jakob Arjouni, născut în 1964 la Frankfurt am Main, fiul dramaturgului Hans Günter Michelsen și Ursula Bothe, care a fost de asemenea un editor de teatru Suhrkamp, a preluat mai târziu numele de familie marocan de la managerul de muzică Kadisha Arjouni. Arjouni a publicat romane, piese, povești scurte și piese de radio. Avea 21 de ani când în 1985 a publicat primul său roman, „La mulți ani, Turk!“ după care a fost filmat de Doris Dörrie. “Pentru un om, o crimă“, i sa acordat Premiul German de Criminalitate. După absolvire, a locuit în Franța pentru o vreme. El și-a întrerupt studiile în schimb, a lucra ocazional. La 22 de ani a participat la o școală de actorie tranzitorie la Berlin, apoi a început din nou să studieze la Universitatea Libera, 5 ani mai tîrziu au apărul alte romane. Opera sa a apărut în 23 de limbi. A murit pe 17 ianuarie 2013 la Berlin.
Jakob Arjouni wurde 1964 in Franklurt am Main geboren. Arjouni hat zahlreiche Romane und Theaterstücke verfasst. Für Ein Mann, ein Mord wurde er mit dem Deutschen Krimipreis ausgezeichnet. Das Buch Happy birthday, Türke! wurde von Doris Dörrie verfilmt.

Zum Buch:

happy-birthday-tuerke-jakob-arjouni-5703117272   Detectivul privat Kemal Kayankaya încearcă să evacueze o viespe din biroul său când soneria sună. Apare o femeie turcă de statură mică în haine de doliu. Soțul ei a fost ucis într-un bordel din Bahnhofsviertel din Frankfurt cu câteva zile în urmă, iar poliția nu este dornică să găsească ucigașul văduva angajează un detectiv privat: Kayankaya. Pentru el un caz nou – și o mică schimbare. Kayankaya cu talentul său rupe tabuurile, el scutură praful pe măsură ce investighează.
Der Privatdetektiv Kemal Kayankaya versucht eine Wespe aus seinem Büro zu vertreiben, wenn das Klingeln ertönt. Eine kleine türkische Frau erscheint in Trauerkleidung. Ihr Mann wurde vor ein paar Tagen in einem Bordell im Frankfurter Bahnhofsviertel ermordet, und die Polizei ist nicht darauf aus, den Mörder zu finden. Die Witwe engagiert einen Privatdetektiv: Kayankaya. Für ihn das ist ein neuer Fall – und eine kleine Änderung. Kayankaya bricht mit seinem Talent die Tabus, schüttelt den Staub, während er nachforscht.

   Sursa foto: Getty Images

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s