Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret Ediţia a XXI-a, Chişinău – 2017 / Internationale kinder- und jugendbuchmesse, Chisinau 2017

În perioada 11-14 Mai 2017, la MOLDEXPO, Pavilionul 3, s-a desfășurat Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, editia a XXI-a. Ediţia curentă a fost consacrată lui Ion Creangă, de la nașterea căruia s-au împlinit 180 de ani.

888440b8b06378d4ba17158540827099

La ediția din anul curent au fost prezente mai multe edituri din R. Moldova, România, Franța, Germania, SUA și din alte țări. Pe lîngă expoziții și lansări de carte, au avot loc conferințe, simpozioane, ateliere de creație, precum și un forum al copiilor, la care vor fi desemnati laureaţi ai Concursului Republican „Biblioteca – cheia succesului meu”. În ultima zi – duminică, 14 Mai -, au fost acordate premiile Salonului. De asemenea, fiecare copil-vizitator a primit în dar cartea-surpriză – „Punguța cu doi bani” de Ion Creangă.

DSC_0389

Organizatorii evenimentului sunt Secția Națională a Consiliului Internațional al Cărtii pentru Copii și Tineret (IBBY), Ministerul Culturii, Ministerul Educatiei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”, Comisia Națională a RM pentru UNESCO, Primăria municipiului Chişinău, Direcţia Cultură, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport Chişinău, Biblioteca Municipală ”B. P. Haşdeu” Chişinău, Asociația Bibliotecarilor, Societatea de distribuție a cărții PRO-NOI și de asemenea edituri din străinătate, centre culturale şi ambasade ale altor ţări în Republica Moldova.

În cadrul Salonului, Sala Germană de Lectură reprezintă Ambasada Germaniei în Republica Moldova deja a 17-a an consecutiv. În cadrul expoziției am prezentat cele mai noi achiziții din domeniul pentru copii și tineri, dar și cele mai întrebate volume pe care le avem la moment în bibliotecă.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s