Die großen Feste der Deutschen

Ostern ist anders, denn Ostern findet in jedem Jahr an einem anderen Wochenende statt. Aber immer findet Ostern im Frühling statt: im März oder im April. In den Osterbräuchen mischen sich christliche und vorchristliche (heidnische) Sitten und Gebräuche.325 n.Chr. wurde festgelegt, dass Ostern immer an dem Sonntag des ersten Frühlingsvollmonds, d.h. dem ersten Vollmond nach dem 20. März stattfindet. So liegt Ostern immer zwischen dem 22.März und dem 25.April.


Der Zeitpunkt anderer kirchlicher Feiertage wie Christi Himmelfahrt, Pfingsten oder Fronleichnam ist abhängig vom Ostersonntag.. Bei vielen Völkern gibt es ein Fest, mit dem sie den Winter vertreiben und den Frühling begrüßen. In der christlichen Überlieferung hingegen ist Ostern das Fest der Auferstehung Jesu Christi.Obiceiuri si tradiţii de Paşti În Germania
Paştele ca şi Crăciunul de altfel este o sărbatoare foarte importantă atît pentru copii cît si pentru maturi, cei din urmă bucurîndu-se chiar mai mult de atmosfera de sarbatoare şi culorile vii ale primăverii avînd prilejul de a aduna membrii familiei din toate colturile lumii. Ziua feerică a învierii Domnului cît şi a întregii naturi reuneste sufletele oamenilor într-un tot întreg curaţind de rele tot pămîntul.

Această sărbătoare are aceiasi radacină, însă fiecare popor o sărbatoreste in felul sau, moştenind traditii si obiceiuri de la moşi-strămoşi .
Germanii reprezintă un popor pentru care tradiţiile şi obiceiurile sunt sfinte şi sunt respectate cu stricteţe iar acest lucru este un interes pentru cetăţenii altor state.

   Pomul de Paşti

Cu câteva săptamâni înainte de Paşti pieţele şi magazinele sunt decorate în spiritul sărbătorii. Printre care „Pomul de Paşti”.Acesta este confecţionat fie din mlădiţe de salcie sau alţi arbuşti cu flori,care deja sunt plantaţi în faţa casei.Aceştia sunt împodobiţi cu ouă colorate,flori,panaglici.
Multe dintre aceste decoraţiuni îşi au rădăcinile din sărbătorile de primăvară a păgânilor.

Iepurele de ciocolată

Simboluri ca iepurii de câmp şi ouăle reprezentau fertilitatea.Acum aceste simboluri au căpătat o semnificaţie mai diferită.Iepurele de exemplu este un personaj simbolic care verifică cât de cuminţi au fost copii pe parcursul anului.În noaptea de ajun „Domnul Iepure”ascunde ouăle de ciocolată în cuibuşoare din grădină.În dimineaţa de Paşti copii entuziasmaţi adună ouăle, cine a adunat cele mai multe ouă acela a fost cel mai cuminte. 

Ouăle încondeiate


Oul reprezintă simbolul ,vieţii si al noului început. Nu e de mirare că ouăle sunt vopsite in culorile primăverii. Pentru creştini oul reprezintă simbolul învierii. In traditia populara oul de Paste ar avea puteri miraculoase, de vindecare, de indepartare a raului, fiind aducator de sanatate, frumusete, putere si spor.


Tipps zum Färben der Ostereier(sfaturi pentru vopsirea oualelor)

http://www.paradisi.de/Freizeit_und_Erholung/Gesellschaft/Ostern/Artikel/15029.php

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s