Un destin oglindit într-o carte

     
În ajunul aniversării a 70-a de la eliberarea Europei de sub  asuprirea nazistă, este relevantă tema  holocaustului. În acest context, jurnalul Anne Frank este unul dintre cele mai memorabile documente, pe care le-am moștenit din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.. Adolescenta, care a scris acest jurnal, era nevoită să se ascundă de naziști, fiind permanent persecutată. În cele din urmă, ea a fost torturată într-un lagăr de concentrare, numit Bergen-Belsen.

Destinul trist al Annei Frank va fi mereu relevant pentru generațiile care vor veni, căci el ne învață să fim mai amabili, mai generoși și mai  toleranți unul față de altul.

Deutscher Lesesaal a organizat o întrunire cu cititorii, în cadrul căreia s-a vizionat filmul Jurnalul Annei Frank. Modul  de prezentare a activităţii a fost unul special, dat fiind faptul că şi-au luat responsabilitatea să fie moderatori doi tineri: Madia Mohammadi, colaboratoarea DL şi Iulian Heide, voluntar originar din Germania. La această activitate au participat elevi de la Liceul Teoretic„Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, profesori de limba germană şi cititori fideli ai sălii germane.
Filmul zguduitor, regimul holocaustului în Germania, destinul Annei Frank au impresionat publicul şi le-a stârnit curiozitatea de a citi şi cartea. Această lucrare prezintă, de fapt, jurnalul unei fete de 13 ani, care se confruntă cu toate aceste probleme.

Elevilor nu le rămâne decât să facă lumea mai frumoasă prin lectură şi prin carte. 
Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s