File cu aroma muzicii

În cadrul seratei literar – artistice: Muzica lui Bach: vocea clasică a divinității, realizată de Biblioteca Centrală a BM „B. P. Hasdeu”, pe data de 23 martie a.c.,  au fost prezentate publicului cărți în limba germană și engleză, care au o importanță deosebită în relevarea personalității renumitului compozitor. Cărțile în limba germană: Johann Sebastian Bach. Leben und Werk și Johann Sebastian Bach descriu viața și creația lui J. S. Bach, în cele mai mici detalii. 
În limba engleză au fost selectate cărțile: Classical Composers, A History of Music and Musical Style, Performance Practices in Classic Piano Music și The Romantic Generation. În Classical Composers, este prezentă poza compozitorului;  a tatălui acestuia – Johann Ambrosius Bach, cel care i-a oferit primele cunoștințe în muzică, în special, în vioară; o imagine care reprezintă Școala din Leipzig și Biserica Sf. Thomas, unde Bach a cântat din 1723 până în 1750; o imagine în care este reprezentată o mică parte din orașul Dresden, unde era situată curtea regală, instituție cu care Bach a păstrat o legătură strânsă și mai multe date privind viața și activitatea compozitorului.. În A History of Music and Music Style este prezentat J. S.. Bach ca reprezentant de seamă al perioadei specifice stilului baroc. Cartea Performance practices in Classic Piano Music dezvăluie unele secrete tehnice de-ale compozitorului, cu privire la cum să reușești să cânți chiar și fără prea mare experiență, iar în The Romantic Generation este prezentat Bach ca un compozitor romantic veritabil.
Pentru toți cei dornici să cunoască mai multe date despre personalitatea marelui compozitor, Biblioteca Centrală vă stă la dispoziție cu aceste surse remarcabile.
Cărți care reflectă viața și opera lui J. S. Bach
Limba engleză
  1. Gammond, Peter. Classical Composers / Peter Gammond. – Londra, 1994. – 208p.
  2. Ulrich Homer, Pisk, Paul A. A History of Music and Musical Style /  Homer Ulrich, Paul A. Pisk. – New York: Burlingame, 1963. – 696p.
  3. Rosenblum, Sandra P. Performance Practices in Classic Piano Music / Sandra P. Rosenblum. – Indianapolis: Indiana University Press, 1991. – 516p.
  4. Rosen, Charles. The Romantic Generation / Charles Rosen. – Cambridge: Harward University Press, 1998. – 723p.
Limba germană

  1. Otterbach, Friedemann.. Johann Sebastian Bach. Leben und Werk / Friedemann Otterbach. – Stuttgart, 1982. – 249p.
  2. Wolff, Christoph. Johann Sebastian Bach / Christoph Wolff. – Londra, 2000. – 623p.


Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s