AMIRA: program de citit pentru elevi în 6 limbi

Pe data de 19 martie a.c., Deutscher Lesesaal a organizat ora de lectură cu elemente video şi audio, în cadrul căreia au participat elevi de la  Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chişinău, clasa a 7-a. Activitatea a avut drept scop motivarea interesului pentru lectură în limba germană printre elevii claselor gimnaziale. Elevilor li s-a prezentat, în mod detaliat, cărţile: „Mein Haus”, „Die Kuh und das Mädchen”, „Das Geheimnis”, „E-Mail order Flaschenpost”, de pe site-ul www.amira-pisakids.de, punându-se accent, în mod special, pe compartimentul lesen. Site-ul este pentru copii şi tineret, care deţin  nivele diferite de cunoaştere a limbii germane.
 Este o posibilitate interesantă de a învăţa limba germană, dar şi alte limbi, cum ar fi: italiana, turca, rusa, araba, engleza, prin intermediul jocurilor şi al materialelor auditive. Elevii, împreună cu profesoara de limbă germană, Guzun Liliana şi-au manifestat interesul pentru site, au participat activ la discuţii, au răspuns la întrebări, au fost creativi şi au dat dovadă de cunoştinţe apreciabile în limba germană. 
Activitatea s-a încheiat cu bine cunoscuta spusă a lui Goethe: „Cel care nu ştie cel puţin o limbă străină, nu cunoaşte limba maternă” şi cu un îndemn la lectură din partea organizatorilor.Werbeanzeigen

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s